Belangrijke vragen

Belangrijke vragen

Vragen en antwoorden

Mijn E reader wordt niet herkend door Adobe Digital EditionsDit is een probleem dat zich regelmatig voordoet op het moment dat Adobe Digital Editions ADE) niet is geautoriseerd voor de computer.
Voor de Sony E-readers moet er in sommige gevallen de Reader software van Sony worden geïnstalleerd.De oplossing is opgenomen in het document E-reader en Adobe.pdf
Mijn Tablet Nexus 7 is vastgelopen en doet niets meer.Op het moment dat de Nexus 7 vastloopt en het slotje is niet meer omhoog te bewegen dan is het zaak om de aan/uit knop lang ingedrukt te houden. De Nexus 7 gaat dan uit. Geef nu drie klapjes op de achterkant van het toestel en zet hem opnieuw aan met de aan/uit knop. Herhaal dit eventueel een aantal keren.De magneet die de Nexus 7 automatisch in de slaapstand brengt blijft wel eens hangen en wordt door de tikjes weer los gemaakt.
Kan ik in mijn contacten op de Ipad ook groepen aanmaken?Op de Ipad kan dat niet direct in de app Contacten.Om groepen aan te maken moet je naar ICloud.com en je daar aanmelden met je Apple-ID en wachtwoord. Dit doe je dan op een andere PC. Je kiest daarna voor Contacten en dan staat bij groepen onderaan links een plusje om een nieuwe groep aan te maken. Deze groep kun je dan op je Ipad vullen met contacten.
Hulp voor slechtzienden?Als hulp voor slechtzienden bij het gebruik van een Android tablet is er de app Claria Zoom. Deze app vergroot het startscherm en kan verschillende applicaties starten in een vergroot scherm. Ook het lettertype en het contrast kan worden aangepast.
Zijn er ook tablets voor hulpbehoevende senioren?De meest bekende tablets zijn de Samsung Galaxy en de iPad, daar tussen in bevindt zich een keur van merken die allemaal zijn voor en nadelen hebben. Sinds enige tijd zijn er ook aanbieders op de markt die gebruik maken van standaard tablets en hier speciale software op zetten, zodat de tablet  toegankelijker is voor hulpbehoevende senioren. Lees, je kunt op afstand je dierbare helpen en een abonnement afsluiten voor hulp. Twee voorbeelden van deze tablets zijn:De simtab 2 (https://www.simpc.nl/tablet-voor-senioren/)De compaan (https://www.seniorweb.nl/artikel/seniorentablet-compaan-onder-de-loep) Beide tablets zijn dus vooral geschikt voor de hulpbehoevende ouderen en kunnen goed als mantelzorghulpmiddel gebruikt kan worden. Door de duidelijke vormgeving kan iemand zonder verstand van computers aan de slag met de tablet waarop men berichten en foto’s kan ontvangen, spelletjes spelen, nieuws kan lezen, videobellen en internetten. Door de beperkingen van de tablets zijn deze minder geschikt voor de gewone senior. De aanschaf en abonnementskosten maken de tablets wel tot een prijzige oplossing. De tablets kunnen in sommige gevallen precies zijn wat u zoekt om mantelzorg in goede banen te leiden en om op een digitale manier contact te houden met iemand voor wie een gewone tablet te moeilijk is.

 Heeft u ook een vraag? Stel deze dan via pchulp@computerdokters.nl

Reacties zijn gesloten.